Hronika

Predsjednik biračkog odbora osumnjičen da je dopisivao i oduzimao glasove

Predsjednik biračkog odbora osumnjičen da je dopisivao i oduzimao glasove
Foto: N.N. | Predsjednik biračkog odbora osumnjičen da je dopisivao i oduzimao glasove

DOBOJ - Zbog dopisivanja i "skidanja" glasova kandidatima na lokalnim izborima 2016. godine, predsjednik Biračkog odbora I.K. (31) sa područja Petrova zaradio je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izborna prevara.

"To je zadokumentovano krivično djelo izborne prevare. Radi se o tome da je izborna komisija, odnosno jedan član vršio dopisivanje, odnosno umanjenje broja glasova za pojedine kandidate", kazao je Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

Naime, predsjednik Biračkog odbora je osumnjičen da je na glasačkom mjestu na području Petrova na obrascu za zbirne rezultate kandidatima iste političke partije dodavao i oduzimao glasove i takve podatke ovjeravao svojim potpisom, ali je kasnije naknadnim brojanjem CIK-a BiH utvrđeno da je time prikazao lažne izborne rezultate.

Podaci koje je on kao službeno lice dostavio nisu se podudarili s ciframa Centralne izborne komisije BiH.

"On je 'manevrisao' glasovima tri kandidata iste partije, jednima je dodavao, a drugima oduzimao kako je htio. To su uočili u stranci, koja je policiji prijavila svoje sumnje, nakon čega je sprovedena istraga", kaže naš izvor.

O kojoj stranci i kandidatima je riječ u dobojskoj policiji nisu željeli otkriti, nego su naveli da je Policijska stanica Petrovo 26. jula podnijela izvještaj ovdašnjem tužilaštvu protiv I.K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije