Hronika

Pregazila ga prikolica nakon proslave 1. maja

Pregazila ga prikolica nakon proslave 1. maja
Foto: Ilustracija | Pregazila ga prikolica nakon proslave 1. maja

BIJELJINA, ZAVIDOVIĆI - Luka Mihajlović (19) iz Bijeljine poginuo je kada ga je, pri povratku s lokalnog izletišta, gdje je proslavljao 1. maj, pregazila traktorska prikolica.

Ta tragedija, koja je potresla sve njegove sugrađane, samo je jedna od niza nesreća koje su zabilježene u proteklih nekoliko dana. Kobnih momenata, devetnaestogodišnjak je bio na prikolici zakačenoj za traktor, kojeg je vozio njegov drug D.G.

"U jednom momentu prikolica je zbog neravnog terena poskočila i on je pao pod točak, koji ga je pregazio", pojašnjava izvor blizak istrazi.

U pomoć mladiću priskočili su njegovi drugovi te je on ubrzo prevezen u bijeljinsku bolnicu "Sveti vračevi", gdje je dovezen u stanju kome, s teškim povredama glave.

Nezvanično, ljekari su dali sve od sebe kako bi ga spasili te su ga dva puta podvrgli reanimaciji zbog zastoja srca.

"Ljekarskom intervencijom stanje pacijenta je stabilizovano, on je priključen na aparate za disanje i odlučeno je da se prebaci na dalje liječenje u Beograd. Međutim, preminuo je na putu za Beograd", rekao je izvor "Nezavisnih".

Još dvije nesreće sa smrtnim posljedicama dogodile su se proteklih dana na putevima. Poginuli su Aleksandar S. (24) iz Novog Grada, kada je pasatom, u naselju Rakani, sletio u Unu, te devedesetjednogodišnji pješak J.S., kojeg je udario autobus u Ilijašu. Nesreća u kojoj je stradao Aleksandar S. (24) desila se 1. maja, sat iza ponoći. On je stradao na licu mjesta, dok je teže povrijeđen njegov suvozač Miroslav S. (23) iz Novog Grada.

Sarajlija J.S. poginuo je kada ga je udario autobus MAN firme "Centrotrans - Eurolines" u Moševačkoj ulici u Ilijašu. Nesreća se, kako kažu iz policije, desila 30. aprila kasno popodne.

Inače, istog dana u Prijedoru je povrijeđena dvanaestogodišnja djevojčica A.D., kada ju je zakačio autobus. Ona je u komi i na aparatima za disanje.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče u mjestu Ivan Sedlo teško je povrijeđen motociklista J.M. (23) iz Hadžića i njemu se ljekari bore za život. On se sudario s kamionom, koji je vozio P.E. (43) iz Vogošće, a koji je uhapšen. Oba vozača su vozila bez položenog vozačkog ispita.

Stariji pješak, čiji identitet nije saopšten, povrijeđen je danas kada ga je u banjalučkom naselju Starčevica udario automobil.

Mladić u komi

Dvadesetdvogodišnji D.Ć. je u dubokoj komi nakon što ga je udario kedi na banjalučkom lokalnom putu Dragočaj - Motike.

Dragiša G. (20) iz Laktaša osumnjičen je da je vozio taj automobil. Inače, prethodno je policiji prijavljeno da je dvadesetdvogodišnjaka neko pretukao u Motikama te da mu je je pomoć ukazao Dragiša, koji ga je prevezao do kuće, a zatim pozvao Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u Univerzitetski klinički centar RS.

Policija je, međutim, utvrdila da mladić nije povrijeđen u tuči, već u saobraćajnoj nezgodi, kada ga je udario kedi, kojim je voženo ogrevno drvo. U Univerzitetskom kliničkom centru RS kažu da je povrijeđeni mladić u teškom stanju.

"Primljen je s teškim povredama, s dominantnom povredom glave. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. U stanju je duboke kome i sve dalje prognoze su neizvjesne", navode iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije