Hronika

Preminuo Sarajlija koji je brutalno pretučen prije sedam dana

Preminuo Sarajlija koji je brutalno pretučen prije sedam dana
Foto: Ilustracija | Preminuo Sarajlija koji je brutalno pretučen prije sedam dana

SARAJEVO - Četrdesetčetvorogodišnji A.P. iz Sarajeva, koji je teško pretučen u prošlu nedjelju u sarajevskom naselju Kromolj, preminuo je juče u sarajevskom Kliničkom centru.

Nesretni muškarac je, prema prvim informacijama, živio u naselju Nahorevo, a bio je žrtva jednog oca i njegova dva sina. M.Ć. (55), E.Ć. (23) i E.Ć. (21) iz susjednog naselja Kromolj prije sedam dana su napali A.P.

Trojac je nanio toliko teške povrede, prije svega glave, da se četrdesetčetvorogodišnjak nije uspio živ izvući. Zbog fraktura lobanje je bio prikopčan i na aparate te se čitavih sedam dana borio za život, ali na kraju bezuspješno.

Tačne okolnosti koje su dovele do ovog sukoba nisu još zvanično poznate.

Trenutno postoji više verzija priče. Prema jednoj nezvaničnoj priči, trojica muškaraca su prvo fizički napala njegovog sina, koji se navodno vozao skuterom po susjednom naselju, zbog čega je A.P. otišao do Kromolja, gdje su iste osobe i njega fizički napale, dok su, prema drugoj verziji, otac i sinovi oštećenog zatekli u krađi, nakon čega su se fizički sukobili.

"Čuo sam da je došlo do neke tuče gdje je više njih tuklo jednog čovjeka i da je taj baš loše prošao, ali ne znam o kome se radi, ni zašto", kazao je jedan mještanin naselja Kromolj.

Ipak, ono što je potvrđeno je da su M.Ć., E.Ć. i E.Ć., nakon što su sada već pokojnog A.P. istukli po glavi i on izgubio svijest, nesretnog čovjeka prevezli u hitnu pomoć, odakle je prebačen na liječenje u UKCS.

Nakon dolaska u bolnicu, o čitavom slučaju obaviještena je policija koja je uhapsila svu trojicu. Na saslušanju trojac je priznao šta je uradio, ali pošto u tom trenutku nisu postojali zakonski razlozi za njihovo pritvaranje, oni su pušteni da se brane sa slobode. 

"Postupak protiv osumnjičenih biće vođen u redovnoj proceduri, a osumnjičene će teretiti za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom", potvrđeno je za federalne medije iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom je predviđena kazna zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije