Hronika

Preminuo dječak kojeg je udario voz u Banjaluci

Preminuo dječak kojeg je udario voz u Banjaluci
Foto: N.N. | Preminuo dječak kojeg je udario voz u Banjaluci

BANJALUKA - Sedmogodišnji dječak, uprkos naporima ljekara Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci, preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio kada ga je u subotu udario putnički voz na pruzi u Zalužanima, potvrđeno je "Nezavisnim".

 

Tragedija, u kojoj je ugašen dječji život, desila se u subotu oko 19.30, kada dječak nije reagovao na zvučne signale upozorenja mašinovode i nastavio hodati po šinama.

"Voz se zaustavio na stanici u Zalužanima, nakon čega je krenuo ka Banjaluci. Poslije 150-200 metara mašinovođa je ugledao dijete na pruzi ispod nadvožnjaka te je odmah krenuo s kočenjem i sirenom kako bi ga upozorio, ali dijete nije izgleda čulo sirenu i lokomotiva ga je udarila", kazali su izvori "Nezavisnih".

Alarmirani su policija i Hitna, a ubrzo su se okupili i mještani koji žive neposredno uz prugu u ovom naselju kako bi pomogli povrijeđenom mališanu.

U UKC RS su kazali da je dječak primljen u 21.15 u Urgentni centar u politraumatizovanom stanju.

"Odmah se pristupilo hirurškom zbrinjavanju, ali je uprkos naporima naših ljekara i medicinskog osoblja da mu spasu život pacijent preminuo nakon sata vremena usljed težine zadobijenih povreda", kazali su u UKC RS.

Nije poznato zašto je dijete u tim časovima bilo bez nadzora roditelja niti da li je riječ o mještaninu ili je mališan bio u posjeti poznanicima.

Iz "Željeznica Republike Srpske" saopštili su da je mašinovoda učinio sve što je mogao, davao zvučne signale upozorenja i kočio, ali da je dijete i dalje hodalo po šinama.

"Na mjesto događaja izašle su nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS kao i Komisija za vanredne događaje 'Željeznica RS'", kazali su iz "Željeznica RS" i dodali da je mašinovođi na licu mjesta urađen obavezan alko-test, koji je bio negativan.

U "Željeznicama RS" apeluju na stanovništvo koje se kreće ili živi u blizini pruge da bude maksimalno odgovorno i oprezno prilikom prelaska preko pruge te podsjećaju da neovlašteno kretanje prugom nije dozvoljeno, jer na taj način ugrožavaju lični život kao i bezbjedno funkcionisanje željezničkog saobraćaja.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka kazali su da je tužilac naredio obdukciju tijela i da se okolnosti ove tragedije utvrđuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije