Hronika

Pratite nas na Google news

Preminuo migrant upucan lovačkom puškom

Preminuo migrant upucan lovačkom puškom
Foto: N.N. | Preminuo migrant upucan lovačkom puškom
Zlatan Čekić

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK trenutno provodi istragu na terenu oko smrti jednog migranta koji je preminuo uslijed povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Ovu informaciju nam je potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, koji je rekao kako je policija obavijest o ovome slučaju dobila od mještanina Kulen Vakufa, mjesta udaljenog dvadesetak kilometara od Bihaća.

„Jutros oko sedam sati zaprimili smo dojavu mještana da je grupa od sedam migranata donijela do pruge u Kulen Vakufu migranta koji je ranjen u predjelu leđa. On je primljen u mjesnu ambulantu gdje je konstatovano da je nastupila smrt“, kazao je Šiljdedić.

U dosadašnjoj policijskoj istrazi utvrđeno je kako su povrede nanesene, najvjerovatnije, lovačkim naoružanjem, obzirom da se radi o sačmi kojom je upucan migrant.

„Istražni policijski timovi su na terenu i utvrđujemo okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio. Još uvijek nije tačno utvrđeno da li se to dogodilo na teritoriju Bosne i Hercegovine ili susjedne Hrvatske. Nakon istrage biće poznato više detalja o svemu“, kazao je Šiljdedić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije