Hronika

Jondiću tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva

Jondiću tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva
Foto: N.N. | Presuda Okružnog suda u Doboju: Jondiću tri godine zatvora

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je dvadesetčetvorogodišnjeg Srđana Jondića na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Slađana H. (28).

Osim zatvorske presude, Sud mu je produžio pritvor koji mu može po tom rješenju trajati najduže devet mjeseci, a u izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme koje je proveo u pritvoru. Presudi je prethodilo sporazumno priznanje krivice.

Prema presudi,  pokušaj ubistva desio se 15. maja prošle godine u Velikoj Bukovici, kod Doboja, u blizini parkinga svadbenog salona "Trgopromet", kada se Jondić  tojotom dovezao do  parkinga, gdje su se pored parkiranog audija nalazili Slađan H., J.S., M.M. i D.A. Nakon toga Jondić je zaustavio svoje vozilo, izašao iz njega  i u namjeri da ga liši života, iz puške prema Slađanu H. ispalio hitac i tom prilikom ga pogodio u stomak i noge i nanio mu više povreda.

Zatim je napadač pobjegao automobilom. U tom trenutku u blizini je bilo još nekoliko osoba koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć, pa je povrijeđeni Slađan H. prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka",  gdje mu je ukazana pomoć i gdje se oporavio od povreda. Jondića je policija pronašla ubrzo, nakon čega mu je određen pritvor. Navodno su svemu kumovali raniji sukobi mladića. Osuđeni je obavezan da plati sudske troškove od 2.393 marke i 150 maraka sudskih paušala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije