Hronika

Pretresi SIPA na više lokacija u četiri grada

Pretresi SIPA na više lokacija u četiri grada
Foto: Ilustracija | Pretresi SIPA na više lokacija u četiri grada
N.N.

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju više lokacija na području Viteza, Visokog, Goražđda i Sarajeva, u okviru akcije "Zadruga" koja se provodi s ciljem suzbijanja organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima Pranje novca i Zloupotreba službenog položaja.

Trenutno se pretresaju tri pravna lica na četiri lokacije u pomenutim gradovima s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Aktivnosti se provede po naredbama Kantonalnog suda Sarajevo u saradnji sa službenicima Poreske uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz pružanje pomoći policijskih službenika MUP ZDK, MUP KS, MUP SBK i MUP BPK.

Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na pomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih lica.

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, o detaljima akcije javnost će biti naknadno informisana, saopćeno je iz SIPA.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije