Hronika

Pretresi i hapšenja u Zavidovićima, oduzeta droga i oružje

Pretresi i hapšenja u Zavidovićima, oduzeta droga i oružje
Foto: FUP | Pretresi i hapšenja u Zavidovićima, pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa

ZAVIDOVIĆI - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su, u Zavidovićima u akciji kodnog naziva "Skank" H.E. (26) i H.S. (47) zbog sumnje da su proizvodili drogu i nelegalno posjedovali oružje.

U sklopu akcije, sprovedene na osnovu Naredbe Opštinskog suda u Zavidovićima, policija je pretresla više objekata i vozila, te tom prilikom pronašla veću količinu municije (različitog kalibra), oružja (Automatska puška M70), tri okvira za istu, eksplozivne naprave (dva tijela ručnih bombi M 93, sa dva upaljača), te improviziranu laboratoriju kućne izrade sa opremom za uzgoj opojne droge kanabis, u kojoj je pronađen zasad.

"Istovremeno prilikom pretresa pronađena je zeljasta materija koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu kanabis,  te određena količina bijele praškaste materije, koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu 'Amfetamin'", saopšteno je iz FUP-a.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade i zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužiliaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o  izvršenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije