Hronika

Pretresi na devet lokacija u Banjaluci, oduzeto 35 kg marihuane

Pretresi na devet lokacija u Banjaluci, oduzeto 35 kg marihuane
Foto: N.N. | Pretresi na devet lokacija u Banjaluci, oduzeto 35 kg marihuane

BANJALUKA - Osam osoba uhapšeno je na području Banjaluke u operativnoj akciji kodnog naziva "Vidikovac", u kojoj je oduzeto 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Marko Kostić, Filip Milojević, Stanislav Podešva, Anastasija Borić, Sofija Mirković, Srđan Kostić, Luka Maunaga i Marko Strika.

Uhapšene osobe su osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako saznajemo, postoji sumnja da je ova grupa djelovala organizovano i na području grada Banjaluka imala uvezanu mrežu koja se bavila  preprodajom narkotika.

Kako je juče saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Banjaluke koje koriste osumnjičeni.

"Prilikom pretresa lokacija koje koriste osumnjičeni M.K., F.M., L.M., M.S., S.P., A.B., S.M. i S.K. pronađeno je oko 35 kilograma zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, 1,270 kilograma bijele praškaste materije koja asocira na kokain, dvije mrvilice za drogu, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", kazali su u PU Banjaluka.

Akciju koja je usmjerena na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga sproveli su pripadnici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet.

Akcija je izvedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda Banjaluka.

Svi uhapšeni su danas bili na kriminalističkoj obradi u policiji, a nakon što svi budu ispitani, neki od njih biće sprovedeni u Tužilaštvo.

Kako su naveli iz policije, nastavljaju se određene policijske aktivnosti u vezi sa ovom akcijom.

Vezane vijesti:

Poznata imena uhapšenih u Banjaluci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije