Hronika

SIPA u prostorijama Bosnalijeka

SIPA u prostorijama Bosnalijeka
Foto: Fena | Pretresi na sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu

SARAJEVO - Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u toku je policijska akcija u predmetu Bosnalijek, saopšteno je iz te Tužilaštva.

"Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, u više gradova u BiH, vrše lišenja slobode osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna kaznena djela u višemilijunskom iznosu", stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se aktivnosti sprovode u okviru opsežne istrage krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu.

"U okviru predmeta Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna suradnja sa partnerskim institucijama više država", navedeno je u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da će nakon lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije