Hronika

Pretresi u BiH i Holandiji zbog droge, jedna osoba uhapšena

Pretresi u BiH i Holandiji zbog droge, jedna osoba uhapšena
Foto: N.N. | Pretresi u BiH i Holandiji zbog droge, jedna osoba uhapšena

BANJALUKA - U toku su pretresi na pet lokacija (kuće i firme) na području BiH, a jedno lice je uhapšeno u okviru međunarodne policijske akcije "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je rekla da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva 'Madagaskar'. U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH", naglasila je Miljanovićeva.

Po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

“Nakon višemjesečne istrage i saradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, sa tužilaštvom i policijom iz Holadnije, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužilaštva iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski službenici SIPA zajedno sa polijskim službenicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno 5 lokacija, a izvršeno je lociranje identifikovanje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije