Hronika

Pretresi u objektima bivšeg savjetnika Dragana Mektića, oglasio se Lukač

Pretresi u objektima bivšeg savjetnika Dragana Mektića, oglasio se Lukač
Foto: Dražan Pozderović | Pretresi u objektima bivšeg savjetnika Dragana Mektića

BANJALUKA - U akciji "Transporter", koju organizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapšen je Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, saznaju "Nezavisne".

Među devet uhapšenih u akciji "Transporter" ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a RS,  a između ostalog opet je uhapšen inspektor Mladen Milovanović, koji je hapšen u julu sa  Milošem Božovićem iz Cetinja.

Takođe danas je kako nam je potvrđeno uhapšen Saša Rađević iz Gradiške.

Policija pretresa stambene objekte, zemljišta i automobile koje koristi uhapšeni Cvijetić, te još nekoliko osoba.

Lukač je rekao da je u akciji "Transporter" uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a Srpske.

"Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a Srpske ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura", rekao je Lukač, prenosi RTRS.

Ranije je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović potvrdila da su u toku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

"Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga", istakla je Miljanovićeva i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banjaluke.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, Policijske uprave Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije