Hronika

Pretučen taksista u Tomislavgradu

Pretučen taksista u Tomislavgradu
Foto: Ilustracija | Pretučen taksista u Tomislavgradu

TOSMISLAVGRAD - Pripadnici MUP-a Hercegbosanskog kantona (HBK) pronašli su i uhapsili B.R. (47) iz Tomislavgrada zbog sumnje da je fizički napao taksistu dok je obavljao usluge prevoza.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a HBK, 31. januara ove godine u 18 i 30 sati pripadnici Policijske stanice Tomislavgrad zaprimili su dojavu dežurnog ljekara DZ Tomislavgrad da se u njihovoj zdravstvenoj ustanovi nalazi povrijeđena osoba.

Na mjesto događaja izišli su policajci, te utvrdili da se radi o M.V. (57) iz Tomislavgrada, taksista, koji im je ispričao da ga B.R. napao, udario ga nekoliko puta u glavu, dok je obavljao usluge prevoza, prepriječivši mu prethodno put svojim vozilom na dijelu puta Tomislavgrad – Šujica, u mjestu Mokronoge.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u DZ Tomislavgrad, M.V. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, na daljnje liječenje dok se nad B.R trenutno provodi kriminalistička obrada.

Prema neslužbenim informacijama, kao razlog nanošenja povreda spominje se radnica ugostiteljskog objekta koja je zatražila Taxi usluge do određenog mjesta, čemu se usprotivio sam vlasnik tog objekta pokušavajući je spriječiti u tom njenom naumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije