Hronika

Prevrtanje FIAT-a kod Lukavca okončano pogibijom jednog mladića, drugom se bore za život

Prevrtanje FIAT-a kod Lukavca okončano pogibijom jednog mladića, drugom se bore za život
Foto: N.N. | Prevrtanje FIAT-a kod Lukavca okončano pogibijom jednog mladića, drugom se bore za život

​LUKAVAC - Probudili su me jauci koji su se čuli nakon što se automobil prevrnuo i zapalio, ispričao je mještanin sela Sižje, kod Lukavca, pored čije kuće je nakon slijetanja izgorio FIAT, u kojem je pronađeno ugljenisano tijelo mladića H.S., dok je još jedan momak, S.V. (28), teško povrijeđen.

Tragedija koja ledi krv u venama dogodila se ujutru oko 1:10, ali mještani ne znaju kako je do nesreće došlo, niti su iz policije saopštili detalje. Potvrđeno je, međutim, da je pored automobila zatečen dvadesetosmogodišnjak sa opekotinama.

Taj mladić iz Puračića, opština Lukavac, trenutno je na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.
"On je zbog opekotina prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Lukavac, a potom u UKC Tuzla, gdje je i zadržan", rekli su iz policije.
Iz UKC Tuzla kažu da je mladić u teškom stanju.

"Pacijent  S.V. je smješten u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju u vrlo teškom zdravstvenom stanju i na respiratoru je", kazala je za "Nezavisne" Ersija Ačšerić-Mujedinović, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Intervencijom vatrogasaca iz Lukavca požar na vozilu je lokalizovan. Mještani su juče s nevjericom komentarisali ovu strašnu tragediju.
"Povrijeđenim se nije moglo pomoći, jer je bilo preopasno zbog požara. Ubrzo su stigli vatrogasci, a čuo sam kako je jedan mladić potpuno izgorio, dok je drugi u teškom stanju", priča jedan mještanin čija je kuća nedaleko od magistralnog puta Tuzla - Doboj, gdje je vatra progutala FIAT i u njemu mladića.

Sumnja se da je saobraćajnoj nesreći kumovala prebrza vožnja po klizavom putu i gustoj magli. Međutim, kako je do tragedije došlo, tek će biti utvrđeno.

"O ovom događaju upoznat je dežurni tužilac, koji je naložio da se lice mjesta obezbijedi do jutra, kada je obavljen uviđaj. Potrebne mjere i radnje preduzima Krim-policija, koja radi na utvrđivanju uzroka ove nesreće", kazali su juče iz MUP-a TK.

Iz Tužilaštva TK kažu da još ne mogu govoriti o identitetu poginulog, jer je tijelo izgorjelo do neprepoznatljivosti, pa će biti potrebno neko vrijeme da se sa sigurnošću utvrdi o kome je riječ. Dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela ukoliko je bude moguće uraditi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije