Hronika

Prijatelj ubijenog navijača mučki izrešetan u sačekuši

Prijatelj ubijenog navijača mučki izrešetan u sačekuši
Foto: Print Screen/Youtube Klix | Prijatelj ubijenog navijača mučki izrešetan u sačekuši

SARAJEVO - Kenin Lukač (28) iz Sarajeva mladić je koji je u četvrtak naveče ubijen kada je u njega ispaljeno više hitaca u ovom gradu, a dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je riječ o klasičnoj sačekuši.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je, prema dostupnim saznanjima, najbolji prijatelj nedavno ubijenog navijača FK Željezničar Mehmeda Ramića (26), a koji je likvidiran 12. decembra prošle godine.

Izvori bliski istrazi u petak su otkrili da je Lukač ubijen ispred Ramićeve kuće, te da su ga ubice, kako je objavljeno, sačekale kada je napuštao prijateljev dom i ubile ga svega nekoliko metara ispred.

Prema objavljenim saznanjima, Lukaču je u prsa ispaljeno više metaka, nakon čega su napadači pobjegli vozilom koje ih je čekalo parkirano. Neki čak tvrde i da su pobjegli sa dva vozila.

Radilo se, kako je objavljeno, o klasičnoj sačekuši, pošto, kako se dodaje, operativni podaci pokazuju da su napadači Lukača, prije nego što su ga likvidirali, pratili putem video-nadzora i kamera koje su postavljene na jednoj kući.

Iz sarajevske policije u petak je saopšteno da je dan ranije, u 16.50, obaviještena dežurna služba Treće policijske uprave da je u Ulici Ruđera Boškovića, područje opštine Novo Sarajevo, došlo do pucnjave.

"Dolaskom na mjesto događaja policajci su u toj ulici pronašli tijelo K.L., čiju je smrt na licu mjesta konstatovao ljekar ekipe Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo", naveli su iz sarajevske policije.

Pod rukovodstvom dežurnog tužioca, uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka medicinske struke.

"Operativnim radom na terenu policajci su došli do saznanja da se u vezu sa ubistvom mogu dovesti dva nepoznata lica i tridesetpetogodišnji Sarajlija A.M., za kojim je raspisana potraga", naveli su iz sarajevske policije, te dodali da za napadačima tragaju.

Prema informacijama koje su u petak objavljene, traga se, navodno, i za bijelim golfom 6.

Dan ranije jake policijske snage bile su dugo u Ulici Ruđera Boškovića, gdje se dogodilo ubistvo. Neki od policajaca koji su obezbjeđivali mjesto zločina bili su naoružani dugim cijevima.

Na mjesto ubistva, nedugo nakon pucnjave, počeli su pristizati i rodbina i prijatelji ubijenog, a jednom od njih je pozlilo. Postoje tvrdnje da se sve vrijeme čuo i ženski glas kako viče "da su ga ubili dileri" i da je "policija to morala ranije riješiti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije