Hronika

Prijavio da mu je kćerku silovao bivši momak

Prijavio da mu je kćerku silovao bivši momak
Foto: N.N. | Prijavio da mu je kćerku silovao bivši momak

BANJALUKA, SRBAC - Dvadesetčetvorogodišnji V.B. iz jednog sela kod Srpca osumnjičen je da je silovao tri godine mlađu sugrađanku, a s kojom je, kako postoje tvrdnje, ranije bio u ljubavnoj vezi.

Nezvanično saznajemo da je ovaj slučaj prijavio otac djevojke, koja je, kako je navedeno u prijavi, silovana u kući osumnjičenog.

"On se policiji obratio 31. avgusta oko 9.30 i ustvrdio da je njegova kćerka silovana sedam sati ranije, odnosno oko 2.30", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Kako nam je potvrđeno, odmah nakon ove prijave policija se prihvatila posla, a dosadašnjom istragom kod djevojke nisu uočeni tragovi nasilja.

"Naravno, sve tvrdnje se provjeravaju i u narednim danima trebalo bi da bude jasnije šta se događalo u toj kući", navodi naš sagovornik.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka juče je saopšteno da im je dan ranije Policijska uprava Gradiška, odnosno Policijska stanica Srbac, dostavila izvještaj protiv V.B. (24) iz Srpca.

"Osumnjičen je da je 31. avgusta, oko 2.30, silovao dvadesetjednogodišnjakinju, koja je takođe iz Srpca", rekli su iz Tužilaštva.

Osumnjičenog je ispitao tužilac, a u prisustvu psihologa Okružnog javnog tužilaštva saslušana je i djevojka.

Dvadesetčetvorogodišnjak je nakon saslušanja pušten i u nastavku postupka braniće se sa slobode.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za silovanje je predviđena zatvorska kazna, a trajanje zavisi od nekoliko faktora. Primjera radi, kako je precizirano, ko drugog prinudi na obljubu, kazniće se kaznom zatvora od tri do deset godina.

"Ako je to izvršeno prema djetetu starijem od 15 godina, ili na naročito svirep ili naročito ponižavajući način, ili od strane više lica, ili iz mržnje, ili je usljed djela nastupila teška povreda, teško narušenje zdravlja ili trudnoća silovanog ženskog lica, učinilac će biti kažnjen kaznom zatvora od pet do 15 godina", navodi se u Krivičnom zakoniku RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije