Hronika

Prijavljen da je firmi ugrabio tri miliona KM

Prijavljen da je firmi ugrabio tri miliona KM
Foto: N.N. | Prijavljen da je firmi ugrabio tri miliona KM

ROGATICA, BANJALUKA - Krim-policija MUP-a RS prijavila je Miladina Pandurevića (62), direktora i vlasnika rogatičkog preduzeća "Drvolik", zbog sumnje da je svojoj firmi mimo zakona stekao 3.028.500 KM.

Kako je danas saopšteno iz MUP-a RS, uz navođenje inicijala, izvještaj protiv njega je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Taj izvještaj, kako je precizirano, tereti ga za zloupotrebu ovlaštenja u privredi, obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti te zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Konkretno, osumnjičen je da je nastavio s poslovanjem i zaključivanjem poslovnih ugovora iako je znao da su računi njegove firme blokirani i tako svom preduzeću protivpravno ugrabio tri miliona maraka.

"Iako je znao da mu je račune 'zaledila' Poreska uprava RS, nastavio je sa zaključivanjem ugovora s kupcima, koji potom nisu mogli dobiti pare od njegove firme", kaže izvor "Nezavisnih".

U drugom slučaju, kako saznajemo, terete ga da je 2012. godine od Fonda za razvoj i zapošljavanje RS dobio oko 1.005.200 KM te da je dio tih sredstava nenamjenski potrošio.

Osumnjičen je, takođe, da je od marta 2013. do decembra 2014. godine nekoliko puta isporučio opremu iz Rogatice u preduzeće "Drvolik plus" Beograd, iako je znao za blokadu računa, a time i nemoguću naplatu.

"Na ovaj način oštetio je firmu iz Rogatice u iznosu od oko 142.000 KM", stoji u policijskom saopštenju.

Pandurević, s kojim juče, uprkos brojnim pokušajima, nismo uspjeli stupiti u kontakt, nedavno je izjavio da je "Drvolik" dokaz kako "se lomi vrat svakome ko neće da sluša politiku".

Inače, prema dostupnim podacima, "Drvolik" je trenutno na rubu propasti, a nekada je bio drvoprerađivački gigant, koji postoji skoro 30 godina.

"Drvolik" je zapošljavao 150 radnika u dvije smjene, koliko ih je radilo na baznoj obradi. Još desetine radnika bilo je angažovano u ostalim procesima proizvodnje. Danas mašine miruju, jer proizvodnje nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije