Hronika

Prijavljena otmica tek rođene bebe u Hadžićima

Prijavljena otmica tek rođene bebe u Hadžićima
Foto: Ilustracija | Prijavljena otmica tek rođene bebe u Hadžićima

HADŽIĆI - Telefonski je prijavljen nestanak bebe u Hadžićima, a detalje šta se tačno dogodilo provjeravamo, potvrdila je danas popodne "Nezavisnim" Suvada Kludija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

"Upućene su patrole na lice mjesta i sve se provjerava kako bismo utvrdili šta se desilo", kazala je Kludija.

Kako je za "Nezavisne" ispričala svjedokinja koja se tu zadesila, nepoznata ženska osoba se lažno predstavila kao patronažna sestra i ušla u stan.

"Beba je bila s tetkom, a ta lažna patronažna sestra je rekla bebinoj tetki da ode u kupatilo i dezinfikuje ruke od bakterija te je zaključala dok je otela bebu. Majka mi živi tu u blizini pa sam bila kod nje na ručku kada se sve to desilo", istakla je svjedokinja, čiji identitet je poznat redakciji "Nezavisnih".

Navodno je pobjegla automobilom opel astra, koji je bio parkiran ispred zgrade u Igmanskoj ulici u Hadžićima.

A, kako je za "Faktor" kazala tetka Nađa M., koja je čuvala bebu, ona je ostala sama s djetetom dok je bebina majka otišla prijaviti novorođenče u opštinu, a otac je bio na poslu.

"Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, s medicinskom maskom na licu i maramom na glavi. Dolazila je i vraćala se u nekoliko navrata, još dok je sestra bila tu. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Rekla je da mora izvagati dijete i izmjeriti ga. Potom je u kupatilo odnijela nešto da navodno dezinfikuje, opere, i rekla mi da odem to obrisati jer je isprskala. Kada sam ušla u kupatilo zaključala me je", izjavila je tetka za "Faktor", navodeći da je beba dječak.

Šokirana tetka je rekla da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati, a iz kupatila ju je pustila komšinica i brzo su pozvale policiju.

"Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije u redu i da joj pomaže", kazala je za "Faktor" ova djevojka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije