Hronika

Prijedlog za pritvor zbog krijumčarenja 200 kilograma droge

Prijedlog za pritvor zbog krijumčarenja 200 kilograma droge
Foto: N.N. | Prijedlog za pritvor zbog krijumčarenja 200 kilograma droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće prijedlog za određivanje pritvora četvorici državljana Crne Gore osumnjičenim za krijumčarenje oko 200 kilograma skanka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je zaplijenjena količina droge jedna od najvećih pljenidbi realizovanih u BiH, a njena vrijednost na narko-tržištu dostiže više od milion KM.

"Nakon sprovedene akcije u koordinaciji Tužilaštva i Granične policije BiH, u kojoj su u graničnom području Bileće uhapšena četvorica osumnjičenih, te u putničkom motornom vozilu pronađeno i zaplijenjeno oko 200 kilograma droge marihuana-skank, osumnjičeni su predati Tužilaštvu BiH, gdje ih je ispitao postupajući tužilac", navodi se u saopštenju.

Postupajući tužilac će u zakonskom roku Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora za ovu četvoricu osumnjičenih, jer je riječ o državljanima Crne Gore koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni pravosuđu.

U saopštenju piše da su Tužilaštvo i Granična policija BiH ostvarili dobru i kontinuiranu saradnju u procesu otkrivanja počinilaca krivičnog i prikupljanja dokaza u tom predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije