Hronika

Prijedorčani se fotografisali za vrijeme policijskog časa, pa kažnjeni

Prijedorčani se fotografisali za vrijeme policijskog časa, pa kažnjeni
Foto: Ilustracija | Prijedorčani se fotografisali za vrijeme policijskog časa, pa kažnjeni

PRIJEDOR - Petnaest osoba sa područja Prijedora su sankcionisana zbog nepoštivanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, odnosno policijskog časa.

Policijski službenici Policijske stanice Omarska juče su utvrdili da su N.V. i jednan maloljetnik, oba iz Prijedora, prekršili mjeru zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

"Okrivljena lica su u vrijeme zabrane kretanja, izvršila fotografisanje prilikom boravka na javnom mjestu nakon čega su putem korisničkog profila društvene mreže objavila fotografiju sa naznačenim vremenom 23,41 časova, kao i komentar neprimjerenog sadržaja. Na ovaj način lice N.V. i jedno maloljetno lice počinili su prekršaj iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru, dok je lice M.R. zbog propuštanja obavezne brige o maloljetniku počinilo prekršaj iz člana 27. Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije