Hronika

Prijedorčanin brutalno ubijen dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora

Prijedorčanin brutalno ubijen dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora
Foto: INFOPRIJEDOR.BA | Prijedorčanin brutalno ubijen dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora
Dragan Sladojević

PRIJEDOR - Tijelo Prijedorčanina Mihajla Stupara (47), zvanog Šmit, pronađeno je jutros pored rijeke Sane u prijedorskom naselju Raškovac, a utvrđeno je da je, po svemu sudeći, premlaćen bejzbol palicom, s tim što dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je pregažen i vozilom.

Izvori "Nezavisnih" ističu da je on prije nešto više od dva mjeseca izašao iz zatvora.

"Robijao je zbog droge u Kazneno-popravnom zavodu Doboj, a na uslovni otpust izašao je 30. decembra prošle godine", pojasnili su naši izvori.

Kako dodaju sagovornici "Nezavisnih novina", Stupar je brutalno ubijen, s tim što se utvrđuje kad je tačno zločin počinjen i ko iza svega stoji.

"U pitanju je, najblaže rečeno, svirepo ubistvo. Ima modrice i povrede doslovno od koljena do glave. Glava mu je smrskana. Sav je modar po prsima, stomaku... Pronađeni su dijelovi tvrdog predmeta, a sve nam govori da je riječ o palici kojom je pretučen", ističu izvori "Nezavisnih".

Kako dodaju naši sagovornici, biće obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdile tačne okolnosti odnosno uzrok smrti.

"Trebalo bi da se utvrdi redoslijed nanošenja povreda, odnosno da li je prvo premlaćen pa udaren vozilom, ili obrnuto. U svakom slučaju, povrede koje ima pokazuju da je riječ o brojnim udarcima palicom, s tim što postoje i tragovi koji ukazuju i da je pregažen automobilom", pojasnili su naši sagovornici.

Čim je tijelo pronađeno, na teren je otišao veliki broj policajaca, ali i dežurni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, a koji je trajao satima.

Kako su nam potvrdili izvori upućeni u istragu, u toku je potraga za ubicom, ili više njih. U Raškovcu je danas bilo opsadno stanje - gotovo na svakom koraku bilo je policije. Mještani su šokirani te kažu da je strašno to što se dogodilo.

Ubijeni Stupar, prema riječima naših sagovornika, dovođen je u vezu s trgovinom droge, a policija ga je dovodila u vezu i s razbojništvom, krađom vozila te nanošenjem povreda.

Podsjetimo, kako je ranije objavljeno, on je hapšen u akciji "Kondor 1" 2015. zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom droge.

Stupar je, inače, prije nekoliko godina brutalno izboden. Njemu je u junu 2018. godine nanesno više od 15 rana i krvav je došao u prijedorsku Opštu bolnicu te zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa sugrađanima Vanjom Vukovićem (33) i Daliborom Railićem (33).

Prošle godine Vuković i Railić optuženi su za taj brutalan napad. Prema dostupnim informacijama, u optužnici se navodi da su Stupara napali 22. juna 2018. godine kada su se sva trojica sastala u jednom gradskom kafiću.

Optuženi dvojac je, dodaje se, žrtvu pozvao da se s njima ide provozati golfom, na što je on pristao. Odvezli su se u šumu kod Orlovaca, nedaleko od Prijedora, gdje se desio napad. Stupar je, ističe se, sjedio na mjestu suvozača, a vozilom je upravljao Vuković, dok je Railić sjedio pozadi.

U optužnici se navodi da je Vuković nožem ubo Stupara u rame, nakon čega se u napad uključio i Railić, koji je takođe imao nož. Obojica su, dodaje se, žrtvu nožem ubadali i nanijeli su mu povrede u predjelu grudnog koša,  leđa, nogu i ruku.

Tom prilikom su, kako je objavljeno, galamili na njega i pitali ga zašto ih odaje policiji i "uvaljuje". Stupar je nekako uspio da pobjegne i potom ode u bolnicu u Prijedoru, u koju je stigao sav krvav. Navodno je tada imao sreće, jer mu je oštrica noža za samo centimetar ili dva promašila plućnu maramicu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije