Hronika

Prijedorčanin optužen: Opljačkao pumpu s potkošuljom na glavi

Prijedorčanin optužen: Opljačkao pumpu s potkošuljom na glavi
Foto: Ilustracija | Prijedorčanin optužen: Opljačkao pumpu s potkošuljom na glavi

PRIJEDOR - Vedran Radanović iz Prijedora optužen je za dva razbojništva u Prijedoru, i to da je u avgustu prošle godine prijeteći radniku plastičnim pištoljem opljačkao jednu benzinsku pumpu, kao i da je u julu 2018. godine na isti način takođe opljačkao pumpu.

Optužnicu koju je protiv Radanovića podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor potvrdio je Osnovni sud u tom gradu. Prema optužnici, Radanović je 11. avgusta 2021. godine, oko 4.30, u namjeri da sebi protivpravno prisvoji novac, iznajmljenim automobilom došao u blizinu pumpe "Nestro petrol" na magistralnom putu Prijedor - Banjaluka. Pješice se uputio u prostorije pumpe, a na licu i glavi imao je improvizovanu masku od bijele majice na kojoj je napravio prorez za oči, dok je na glavi nosio navučenu kapuljaču od duksa dugih rukava sa bijelom majicom ispod te je na rukama nosio crveno-crne rukavice.

"U lijevoj ruci je nosio plastični pištolj crne boje, te je nakon ulaska u poslovni prostor upravio taj pištolj prema dvojici radnika i prijeteći se glasno obratio povikom 'pljačka', što je ponovio i po drugi put. Prijeteći plastičnim pištoljem jednog radnika je natjerao da uđe u prostor iza pulta poslovnog prostora. Potom je prišao pultu i od drugog radnika, koji je stajao za pultom, i dalje držeći pištolj i prijeteći istim, zahtijevao da otvori kase i da mu preda novac u gotovini", navodi se u optužnici.

Tada mu je preplašeni radnik,  koji nije znao da je u pitanju plastični pištolj, predao 500 KM u apoenima od 50, 20 i 10 KM iz kase, da bi nakon toga razbojnik trčeći pobjegao prema automobilu. Takođe, Radanovića terete i da je 13. jula 2018. godine u naselju Svale u Prijedoru došao do objekta u izgradnji koji se nalazi uz poslovni objekat benzinske pumpe "Gagi trans"  u Prijedoru. S tog mjesta je, prema navodima optužnice, osmatrao prostorije pumpe, nakon čega je narednog dana u 2.09 počinio razbojništvo. Tokom noći je, kako se navodi u optužnici, maskiran prišao do poslovnog objekta benzinske pumpe tako što je potkošulju obmotao oko glave da mu se ne vidi lice i u lijevoj ruci je držao plastični pištolj, a u desnoj manju torbicu.

"Prišao je radnici, koja se nalazila ispred poslovnog objekta te joj se glasno obratio, usljed čega je ona, kada ga je uočila, vrisnula i pobjegla u benzinsku pumpu. Radanović je ušao za njom, gdje se nalazio i oštećeni radnik. Optuženi im je prijeteći plastičnim pištoljem glasno naredio: 'Trpaj novac.' Radnici su uplašeni za svoj život i smatrajući da se radi o pravom pištolju to i uradili i predali mu 1.020 KM", navodi se u optužnici.

Razbojnik je s novcem otrčao, presvukao se i prebrojao novac, zatim izašao na glavnu cestu, odakle se taksi vozilom odvezao do centra grada. Presjeo je u drugo taksi vozilo i odvezao se u naselje Čirkin Polje, gdje živi s porodicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije