Hronika

Prijedorčanin optužen za pokušaj ubistva 10 ljudi: Ispalio 29 hitaca na kafić

Prijedorčanin optužen za pokušaj ubistva 10 ljudi: Ispalio 29 hitaca na kafić
Foto: Screenshot/Infoprijedor | Prijedorčanin optužen za pokušaj ubistva 10 ljudi: Ispalio 29 hitaca na kafić
N.N.

PRIJEDOR - Renato Marjanović (32) iz Prijedora optužen je za pokušaj ubistva deset osoba koje su se nalazile u kafiću "4WD" u Prijedoru.

Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo,a potvrdio Okružni sud.

Marjanovića terete da je 6. marta ove godine iz opel korse ispalio 29 hitaca iz automatske puške na pomenuti kafić.

Napad se dogodio nakon svađe sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafića.

U optužnici stoji da je Marjanović nakon svađe automobilom došao do kafića i sa vozačevog sjedišta otvorio vatru  na kafić.

Optužnicom mu tužilaštvo na teret stavlja da je pokušao da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

"Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške pucao u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi, smatrajući da je navedene osobe lišio života pobjegao", navodi se u optužnici.


Rafalna pucnjava na kafić u Prijedoru, policija traga za muškarcem


Marjanović je nakon zločina otišao u Banjaluku, i prijavio se u Kliniku za psihijatruju gdje je zadržan, a uhapšen je dva dana kasnije.

Osim pokušaja ubistva više osoba, na teret mu  stavljaju i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, jer je nelagalno posjedovao pušku iz koje je pucao. Marjanović je od ranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a navodno ima i određenih psihičkih problema.

Policija je od njega u januaru ove godine  oduzela VW turan nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM.

Kontrolisan je u Kozarskoj Dubici, i tokom pretresa vozila otkrivena je i poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetara, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Ranije je prijavljen zbog nasilja u porodici, a u martu 2019. godine je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

Snimak je objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je i uhapšen.

(Glas Srpske)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije