Hronika

Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio udruženje građana

Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio udruženje građana
Foto: Ilustracija | Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio udruženje građana za 167.000 KM

PRIJEDOR - Protiv N.M. iz Prijedora juče je podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela pronevjera i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, te je time pribavio korist od 167.150,00 KM.

"Osumnjičeni N.M. se tereti da je obavljajući funkciju predsjednika upravnog odbora udruženja građana u Prijedoru, u periodu od 2016. do 2019. godine, protivpravno prisvojio novac koji mu je bio povjeren u radu u iznosu od 167.150,00 KM, sačinjavajući lažnu dokumentaciju o utrošku tih sredstava kroz rad udruženja", navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Kako se dodaje, osumnjičeni je takođe potpisao i ovjerio godišnje finansijske izvještaje za 2016., 2018. i 2019. godinu, znajući da su u sadržaju izvještaja neistiniti podaci.

"Na ovaj način osumnjičeni je oštetio udruženje i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 167.150,00 KM", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije