Hronika

Prijedorčanin osumnjičen za seriju krađa pao u Banjaluci

Prijedorčanin osumnjičen za seriju krađa pao u Banjaluci
Foto: N.N. | Prijedorčanin osumnjičen za seriju krađa pao u Banjaluci

BANJALUKA - Ranko Rakić (25) iz Prijedora, koji je već prijavljivan za brojna krivična djela, ponovo je uhapšen, ovaj put zbog sumnje za seriju krađa u Banjaluci, tokom kojih mu se, kako ga terete, na meti našla i ženska torba.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz banjalučke policije rekli su da je identifikovan i uhapšen u ponedjeljak.

"R.R. je osumnjičen da je u toku novembra i decembra prošle godine na području Banjaluke počinio dvije provale u vozila i jednu provalu u prostorije javne ustanove, odakle je ukrao skupocjene predmete i novac. Takođe, sumnja se da je prisvojio i pronađeni telefon", saopštili su iz policije.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je Rakić osumnjičen da je iz jednog od vozila, koja su mu se našla na meti, ukrao žensku torbu s novčanikom, u kojem je bilo oko 200 KM.

"Osumnjičen je da je iz tog vozila ukrao i dva mobilna telefona, samsung i ajfon, te  narukvicu, kao i lična dokumenta, a ukupna šteta je oko 1.000 KM", ističu izvori "Nezavisnih".

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da se protiv Rakića dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Podsjetimo, kako smo ranije objavili, Rakić je godinama poznat policiji, a u posljednje vrijeme često pada u ruke policije.

Početkom ovog mjeseca je uhapšen zbog bizarne krađe kada je jednom čovjeku, kako ga terete, između ostalog, ukrao i protezu za nogu. Rakića, naime, sumnjiče da je za Božić ušao kroz poluotvoreni prozor u jednu kuću.

"Kako se sumnja, uz prijetnju nožem od čovjeka je oteo torbicu u kojoj se nalazilo oko 200 maraka. S obzirom na to da je oštećeni lice s invaliditetom, Rakić je, kako ga teretimo, od njega ukrao i protezu za lijevu nogu, kao i mobilni telefon, da bi ga spriječio da zove policiju", rekli su ranije policijski izvori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije