Hronika

Prijedorčanka nasjela na prevaru, 2.500 evra poslala lažnom američkom vojniku

Prijedorčanka nasjela na prevaru, 2.500 evra poslala lažnom američkom vojniku
Foto: Arhiva | Prijedorčanka nasjela na prevaru, 2.500 evra poslala lažnom američkom vojnik

PRIJEDOR – Policijska uprava Prijedor zaprimila je prijavu žene iz Prijedora da je u oktobru prošle godine prevarena od strane lica kojem je preko "Western uniona" uplatila iznos od 2.535 evra.

"Oštećena je novac uplatila nakon što je putem društvene mreže Fejsbuk jedno vrijeme kontaktirala sa licem koje joj se predstavilo kao američki vojnik stacioniran u Iraku, od kojeg je dovedena u zabludu da će joj poslati vrijednu pošiljku, ali da je prethodno potrebno da pošalje određeni iznos novca", naveli su iz PU Prijedor.

Apelovali su na građane da budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka nepoznatim licima putem društvenih mreža ili internet aplikacija i da se prije svakog transfera novca u inostranstvo, posebno na zahtjev lica sa kojima su stupili u kontakt putem društvenih mreža, uvjere da se ne radi o pokušaju prevare.

"O navedenom je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem je 2. juna dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo prevara. Sve informacije o tome kako se zaštititi od sajber kriminala i na koji način prijaviti sumnju u prevaru putem interneta građani mogu naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", dodali su iz PU Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije