Hronika

Prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu, podignuta optužnica protiv Priganice

Prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu, podignuta optužnica protiv Priganice
Foto: USA-Reiseblogger Pixabay | Prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu, podignuta optužnica protiv Priganice

ZAVIDOVIĆI - Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Harisa Priganice, jer je prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu.

Kako se navodi u optužnici, on je 14. decembra prošle godine, oko 17.20, u Zavidovićima, obučen u žutu jaknu sa crnom kapuljačom na glavi i sa pištoljem u ruci, ušao u trgovinu vlasnika D.N. u Ulici Gazi Husrev-bega.

"Potom je prišao blagajni za kojom se nalazila radnica A.E. i usmjerio pištolj u njenom pravcu te joj se povišenim tonom obratio riječima: "Brzo, brzo", pokazujući joj na novac u kasi. Kada je A.E., u strahu za svoj život, otvorila ladicu kase i iz iste izvadila plastičnu posudu u kojoj se nalazio kompletan dnevni pazar od oko 550 KM, predala mu ga je", ističe se u optužnici.

Dalje stoji da je on novac istresao u kesu, a potom se udaljio u pravcu obližnje sportske dvorane, oštetivši na taj način D.N. za gorenavedeni novčani iznos.

"Upotrebom oružja i prijetnjom da će direktno napasti život drugoga oduzeo je tuđu pokretninu s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist i time je počinio krivično djelo razbojništvo", zaključuje se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije