Hronika

Prijetili ženi iz Hrvatske i tražili 250.000 evra

Prijetili ženi iz Hrvatske i tražili 250.000 evra
Foto: N.N. | Prijetili ženi iz Hrvatske i tražili 250.000 evra

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su J.M. (42) i J.M. (51) iz Čapljine, koji se sumnjiče da su od žene iz Hrvatske tražili 250.000 evra upućivajući njoj i njenom maloljetnom djetetu prijetnje po život.

J.M (42) je bivši policijski službenik Specijalne policijske jedinice MUP-a RH, za kojim je na snazi više potjernica i naloga za hapšenje izdatih od sigurnosnih organa iz Hrvatske i Njemačke.

U akciji kodnog naziva "Krupa" pretreseni su i stambeni objekti na dvije lokacije u Čapljini, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji su  korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela "Iznuda", a koji će biti dokaz u kriivčnom postupku.

"Navedene osobe se sumnjiče da su unazad osam dana zahtijevali od osobe iz Hrvatske novčani iznos od 250.000 evra, a pri tome joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tjelo nje i njenog malodobnog djeteta", navedeno je u saopštenju federalne policije.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policija je izvela akciju u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona, uz asisitenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Bosne i Hercegovine.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije