Hronika

Prijetio da će je silovati i ubiti

Prijetio da će je silovati i ubiti
Prijetio da će je silovati i ubiti

ISTOČNO SARAJEVO - Batrić Šekara, predsjednik Omladinskog savjeta Pale, prijetio je Bojani Pušara, potpredsjednici Savjeta mladih, da će je silovati i ubiti.

Bojana Pušara je u izjavi za "Nezavisne" potvrdila da je prijetnje dobila putem mejlova i to 6. marta, pet dana prije javne debate u Palama, koju je organizovao Savjet mladih u saradnji s organizacijom "Luna" Rudo i OHR-om, a na na kojoj je prisustvovao i visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak.

"Mejlovi su bili vulgarni i u njima mi je prijećeno smrću i silovanjem. Tekst u mejlovima je užasan i ne želim da iznosim sve detalje iz njih", kazala je Bojana Pušara i dodala da je Šekara kasnije priznao policiji da je slao mejlove.

"On je tvrdio da je to učinio, jer je neko iz Savjeta mladih Pale, navodno, poslao slične mejlove njegovoj organizaciji. Možda je njima neko i prijetio, ali sigurno nije niko iz Savjeta mladih. Tog čovjeka nisam ni znala", ističe Bojana Pušara.

Ona kaže da je simptomatično to što je prijetnje dobila isti dan kada je poslala pozivnice za debatu u Palama i sumnja da je Šekari bilo krivo što su tu debatu organizovali baš oni.

Šekara je, tvrdi ona, i ranije imao konflikte sa članovima Savjeta mladih i jednom od njih takođe je slao prijeteće mejlove.

Šekara, inače bivši predsjednik Studentske unije RS, nije negirao da je slao prijeteće mejlove Bojani Pušara. Na taj korak se odlučio, kako tvrdi, jer su prethodno njima stizale prijeteće poruke, i kaže da je to, na neki način, "bila osveta". 

Komentarišući sadržaj poruka, Šekara je poručio da su one bile "uobičajenog sadržaja".

"Pa ono, nekoliko psovki, 'prebićemo te' i slično. Problem je nastao zbog toga što je tada održavana tribina OHR-a, pa se policija umiješala misleći da su poruke uperene protiv te tribine, jer je ona radila na organizaciji tribine", pojasnio je Šekara.

Policija ga je, kaže on, privela na razgovor i on se javno izvinio Bojana Pušara.

U policiji u Istočnom Sarajevu su kazali da su zbog mejlova koje je primila Bojana Pušara privedene dvije osobe s kojima je obavljen razgovor, koje su priznale da su joj upućivale prijetnje.

"Oni su negirali da te prijetnje imaju veze sa organizovanjem javne debate, navodeći da su poruke upućivane zbog ličnih sukoba", istakli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije