Hronika

Pratite nas na Google news

Prikrivenim istražiocima prodavali drogu: Barišiću i Bendri četiri godine zatvora

Prikrivenim istražiocima prodavali drogu: Barišiću i Bendri četiri godine zatvora
Foto: Arhiva | Prikrivenim istražiocima prodavali drogu: Barišiću i Bendri četiri godine zatvora
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Robert Barišić (22) i Dean Bendra iz Jajca osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno četiri godine zatvora zbog prodaje oko pet i po kilograma marihuane prikrivenim istražiocima.

Bendra je osuđen na tri godine zatvora zbog prodaje narkotika, a Barišić je dobio godinu jer je posredovao u prodaji droge.

Obojici je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru i to Barišiću od 14 dana, a Bendri od mjesec dana.

Prema presudi oni su sa još dvije osobe, od 5. do 7. septembra 2019. godine, na području opštine Šipovo dogovorili i prodali 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima.

U prodaji droge su učestovali Nihad Omanović (47) iz Bugojna i Emir Korda (46) iz Livna koji su priznali krivicu i osuđeni. Omanović je osuđen na pet, a Korda na tri i po godine robije.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima uhapšeni su Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao. Otkriveni su u policijskoj akciji "Pliva".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije