Hronika

Pripadnica Oružanih snaga muža ranila blizu prepone

Pripadnica Oružanih snaga muža ranila blizu prepone
Foto: Avaz.ba | Pripadnica Oružanih snaga muža ranila blizu prepone

SARAJEVO - Prava drama odigrala se danas u sarajevskom naselju Ciglane kada se na parkingu sreo bračni par koji je u procesu razvoda, kada je došlo do svađe, a prema nezvaničnim informacijama i do fizičkog napada muža na ženu, koja je potom iz torbice izvadila pištolj "tetejac", kojim je ranila supruga.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o bračnom paru Sadiković  Damiru kojeg je ranila supruga Ajla, koja je prema nezvaničnim saznanjima pripadnica Oružanih snaga BiH.

Oni su se ujutro sreli na parkingu, gdje je došlo do svađe, a Denis je, prema nezvaničnim informacijama, počeo da nasrće na suprugu.

Navodno je ona u jednom momentu dok se branila iz crne torbice izvadila pištolj zastava M57 (tetejac) i ispalila najmanje jedan hitac te ranila supruga blizu prepone.

Incident se odigrao u jutarnjim satima naočigled prolaznika, a budući da se u blizini nalaze kafići građani su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Ranjeni muškarac je po dolasku Hitne pomoći bio svjestan i prevezen je u bolnicu radi ukazivanja pomoći.

Razjarenu ženu, koja je prema pisanju sarajevskih medija po ispaljivanju hica na supruga pištolj odbacila pored parkiranog renoa,  brzo je savladao policajac Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u civilu, koji se tu zatekao, a policija ju je po dolasku i privela.

Nezvanično, bračni par je duže vrijeme imao problema, zbog čega je pokrenuta brakorazvodna parnica i trenutno žive na različitim adresama.

Kako pišu federalni mediji, ona živi u Vogošći, a on na području opštine Novi grad.

Međutim, njihov susret je prošao vrlo burno, pa je došlo do obračuna koji se krvavo završio. Na sreću, izbjegnuta je veća tragedija.

Povrijeđeni muškarac danas je prevezen u KCUS, ali stepen povreda zvanično nije bio poznat.

Sarajevska policija dojavu o upotrebi vatrenog oružja dobila je u 9.35, nakon čega je policijska ekipa brzo upućena na mjesto događaja, gdje su obavili uviđaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije