Hronika

Pripadnici Oružanih snaga uslovna kazna za ranjavanje supruga

Pripadnici Oružanih snaga uslovna kazna za ranjavanje supruga
Foto: Arhiva | Pripadnici oružanih snaga uslovna kazna za ranjavanje supruga

SARAJEVO - Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je Ajla Sadiković, optužena za ranjavanje supruga Denisa, zajedno s advokatom Izetom Baždarevićem, potpisala s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

U skladu sa sporazumom, Ajli je danas izrečena uvjetna kazna od godinu zatvora koja se neće izvršiti ukoliko za tri godine ne počini novo krivično djelo, prenosi "Avaz".

Tužiteljica Advija Hajdo-Balta u međuvremenu je izmijenila optužnicu te se Ajli Sadiković stavljao na teret blaži oblik krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. 

Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, priznala je da je 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane iz "tetejca" upucala supruga Denisa. Hitac ga je pogodio u desnu preponu, ali nije oštetio nijedan vitalan organ. Riječ je o prostrelnoj rani koja je okvalificirana kako lakša povreda.

Epilog je to bio bračne svađe jer je između njih bila u toku brakorazvodna parnica.

"Kajem se, klonit ću se Denisa i bilo kakvih incidentnih situacija. Žao mi je što sam upucala Denisa", kazala je Ajla Sadiković, koja je nakon privremene suspenzije vraćena na posao.

Sutkinja Jasmina Sazdovski kazala je da se nada da je ovo u Ajlinom životu bio eksces koji se više neće ponoviti. Ukazala joj je da je kao profesionalac morala znati kakve posljedice može prouzrokovati upotreba vatrenog oružja.

Zadovoljstvo izrečenom presudom izrazio je i Ajlin advokat Izet Baždarević.

Nakon braka s Denisom, Ajli je ostalo 15.000 KM zajedničkog kredita koji mora vratiti, a nakon ovog događaja zaplijenjen joj je i automobil.

Denis Sadiković je prije nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je svoju sadašnju djevojku silovao i tri dana držao zarobljenu u stanu.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije