Hronika

Pratite nas na Google news

Pritvor Nevesinjcu osumnjičenom da je izbo sugrađanina

Pritvor Nevesinjcu osumnjičenom da je izbo sugrađanina
Foto: NN / Ilustracija | Pritvor Nevesinjcu osumnjičenom da je izbo sugrađanina
Vesna Duka

TREBINJE- Sudija za prethodni postupak Okružnog suda Trebinje odredio je pritvor u trajnju do mjesec dana Nevesinjcu Milošu Beštiću (24), osumnjičenom za pokušaj ubistva u slučaju obračuna sa svojim sugrađanima Aleksandrom Ristićem i Spasojem Samardžićem.

Pritvor mu je određen zbog sumnje da bi njegovo puštanje na slobodu moglo narušiti javni red i mir, a postoji i bojazan da bi sa slobode mogao uticati na krivični postupak, ponoviti krivično djelo, odnosno, dovršiti postupak.

Miloš Beštić se, zajedno sa svojim bratom Jovanom Beštićem, u subotu veče sukobio sa Aleksandorom Ristićem i Spasojem Samardžićem, ispred Ristićeve porodične kuće u Nevesinju, gdje je Ristić zadobio povrede u predjelu ruku i ramena, a Samardžića su izboli u predjelu kičme.

Ristić je potom zapucao iz pištolja i tom prilikom u stomak ranio Jovana Beštića, nakon čega su on i Samardžić zbrinuti u Bolnici Nevesinje, a Beštić je prebačen u Klinički centar Mostar.

Miloš Beštić je, prema sudskim evidencijama, do sada bio osuđivan devet puta za različita krivična djela, a donedavno je bio u pritvoru i u vrijeme počinjenja ovog krivičnog djela bio je u fazi upućivanja na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Najčitanije