Hronika

Pratite nas na Google news

Pritvor zbog obljube djevojčice u Doboju

Pritvor zbog obljube djevojčice u Doboju
Foto: Ilustracija | Pritvor zbog obljube djevojčice u Doboju
Sanja Čakarević

DOBOJ - Skoro dvije godine nakon što je obljubio djevojčicu mlađu od 15 godina, dvadesetčetvorogodišnji B.I. završio je iza rešetaka dobojskog Kazneno-popravnog zavoda.

Naime, Okružni sud Doboj na prijedlog ovdašnjeg Okružnog javnog tužilaštva odredio mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, te zbog toga što bi njegov boravak na slobodi narušio javni red i mir.

"Riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna od osam godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela", navode u Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Dvadesetčetvorogodišnjak je u srijedu saslušan u Tužilaštvu, a dan kasnije je sudija za prethodni postupak Okružnog suda u potpunosti prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca, te mu je određen pritvor.

"Osumnjičeni je tačno neutvrđenog dana u periodu od 30. jula do 5. avgusta 2017. godine u večernjim satima u Doboju, zajedno sa još tri lica, izvršio obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina", navode u dobojskom tužilaštvu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije