Hronika

Priveden ambasador BiH Abdulah Skaka

Priveden ambasador BiH Abdulah Skaka
Foto: Armin Durgut/PIXSELL | Priveden ambasador BiH Abdulah Skaka

SARAJEVO - Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador BiH u Kataru, priveden je u prostorije sarajevske policije, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

Podsjetimo, pripadnici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo od jutros sprovode akciju "Vizionar", u sklopu koje je pretresena i Skakina kuća,

"U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS", naveli su iz policije.

Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS, potom je, u popodnevnim satima, potvrdila, navodeći njegove inicijale, da je Skako uhapšen, a otkrila je i za šta se konkretno on sumnjiči.

"Muškarac A.S., 1983. godište, lišen je slobode zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, nesavjestan rad službi, krivotvorenje službene isprave. Trenutno, u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS nalazi se više osoba na kriminalističkoj obradi", rekla je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije