Hronika

Priveden zbog prijetnji Mirku Ćuriću i Siniši Laketi

Priveden zbog prijetnji Mirku Ćuriću i Siniši Laketi
Foto: Vesna Duka | Priveden zbog prijetnji Mirku Ćuriću i Siniši Laketi

TREBINJE – Zbog prijetnji i uvreda Mirku Ćuriću, gradonačelniku Trebinja, te Siniši Laketi, načelniku Policijske uprave Trebinje na Facebook-u, priveden je i ispitan Gligor A., saznaju “Nezavisne”.

Kako saznajemo, on je u komentaru na objavi Herceg televizije prijetio i Iliji Tamindžiji, poslaniku u Narodnoj skupštini RS, te Žarku Laketi, savjetniku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Inače, Gligor A. je ovaj komentar napisao na objavi “Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije“ koju je Herceg televizija objavila u petak.

Ovaj slučaj, je kako saznaju “Nezavisne”, policiji prijavio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

U objavi je, između ostalog, napisano, pominjući navedene osobe, da “imaju još malo života”, psovao im je “mrtvu majku lopovsku”, “da ih “neće puno mučiti”, te na kraju dodao da će “Trebinje biti ljepše bez kumova Mike i Luke”.

Iz Policijske uprave Trebinje su saopštili da su postupili po prijavi lica u kojoj se navodi da je G.A. na Facebook stranici Herceg

televizije, ispod teksta sa naslovom "Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije" napisao komentar koji je kod prijavioca izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

“Policijski službenici su nakon zaprimanja prijave uhapsili A.G. i izvršili pretres stana koji koristi, kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli: kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona”, piše u saopštenju.

Dodali su da je o prijavi obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, te naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela.

Ćurić je izjavio da se ne osjeća sigurno nakon što je njemu i još pet osoba, prijećeno na društvenim mrežama smrću, te dodao da očekuje da institucije rade svoj posao.

"Iskreno, ne možete se osjećati sigurno, bez obzira o kome se radi. To se desilo upravo u četvrtak, poslije istupa Nebojše Vukanovića i njegovog djelovanja. Ljudi na neki način dobiju krila kad vide da neko nešto radi, a ne sankcioniše se", kazao je Ćurić Srni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije