Hronika

Priveden zbog sumnje da je upucao psa

Priveden zbog sumnje da je upucao psa
Foto: N.N. | Priveden zbog sumnje da je upucao psa

SANSKI MOST - Pripadnici policije u Sanskom Mostu priveli su muškarca s inicijalima M.D. koji je osumnjičen za ubistvo psa rase belgijski ovčar, starosti 2,5 godine.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretres kuće u kojoj živi ovo lice u neposrednoj blizini azila za napuštene životinje gdje se desio ovaj događaj i prilikom pretresa izuzeti su pištolj i lovačka puška sačmarica.

Sumnju da je M.D. počinio ubistvo psa policiji su prenijeli aktivisti Udruženja „Spas za pse“ koje vodi brigu o životinjama u pomenutom azilu, te su istakli kako je ova osoba i ranije prijetila da će pucati na njih i pse.

Inače, pas je bio pod zaštitom norveške organizacije „Støtt gatehunder i Bosnia“ i imanje na kojem se dogodilo ubistvo u njihovom je vlasništvu. U pomenutom udruženju ističu kako je pas bio cijepljen i uredno registrovan sa svim potrebnim papirima.

Nad pomenutim licem zavedena je kriminalistička obrada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „mučenje i ubistvo životinja“, te je potom predat na dalje postupanje Tužilaštvu USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije