Hronika

Priznao da je nožem izbo komšije

Priznao da je nožem izbo komšije
Foto: N.N. | Priznao da je nožem izbo komšije

BANJALUKA, GRADIŠKA - Četrdesetdvogodišnji Gradiščanin Alen Stojadinović (42) priznao je u Okružnom sudu u Banjaluci da je nožem izbo, odnosno pokušao da ubije supružnike Miru (69) i Milovana Ljoljića (71), inače svoje komšije.

Optužnica ga tereti da je komšije napao 18. avgusta prošle godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod odlučujućim uticajem zavisnosti od alkohola.

Nakon pitanja Sudskog vijeća da li dobrovoljno priznaje krivicu, Stojadinović je u sudnici više puta ponovio da je svjestan šta je uradio i da je kriv za ono što mu se  stavlja na teret. Dodao je da se kaje i da to ne bi nikada uradio da je bio trijezan.

Sudsko vijeće, kojim predsjedava sudija Blagoje Dragosavljević, prihvatilo je priznanje krivice, a izricanje presude zakazano je za sutra.

Tužilac Sanja Guzina predložila je sudu da prihvati kaznu od sedam godina zatvora koja je bila dogovorena u sporazumu o priznanju krivice s optuženim i koji je ranije odbijen. Predložila je da se Stojadinoviću izrekne i mjera obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola.

Vesna Rujević, branilac Stojadinovića, rekla je da postoje brojne okolnosti da se izrekne blaža kazna.

"Utvrđeno je da je optuženi djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti i da boluje od duševnog poremećaja. Emocionalno je nestabilna ličnost i zavisnik od alkohola, kojem treba pomoći", navela je ona.

U optužnici se, podsjetimo, navodi da je Stojadinović došao do kuće supružnika Ljoljić u selu Kruškik, kod Gradiške, i vojnim bajonetom puške M-72 ubo Miru u grudi i posjekao je po vratu.

Njen suprug Milovan je, kako se dodaje, čuo zapomaganje i izašao, a Stojadinović ga je napao i zamahnuo nožem ka njegovom vratu. U nastojanju da se odbrani, kako se dodaje, Milovan je postavio ruku, pa ga je optuženi posjekao po kažiprstu, a nanio mu je i površinske povrede po lijevom bedru.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, Stojadinovića je policiji prijavila majka kada je s bajonetom izašao prijeteći da će ubiti komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije