Hronika

Prnjavorčani optuženi za pokušaj obljube djevojčice

Prnjavorčani optuženi za pokušaj obljube djevojčice
Foto: Ilustracija | Prnjavorčani optuženi za pokušaj obljube djevojčice

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Prnjavorčana Mehmeda K. (21) i Milana N. (23), koja ih tereti za pokušaj obljube maloljetne djevojčice (12) ispred Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u tom gradu, saznaju "Nezavisne".

Optužnica Mehmeda K. tereti za pokušaj obljube, dok njegovog sugrađanina Milana N. tereti za pomaganje pri izvršenju krivičnog djela.

Optužnicu je potvrdio Okružni sud koji je produžio pritvor Mehmedu K., dok se Milan N. brani sa slobode. Pritvor je Mehmedu K. produžen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano i on može trajati do izricanja prvostepene presude uz provjeru svaka dva mjeseca. 

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, sve se desilo krajem jula kada je djevojčica u večernjim satima bila sa drugom kod školskog dvorišta.

Tada su im, kako je ranije rekao naš izvor, prišla dva nepoznata muškarca, od kojih je jedan od njih pokušao da obljubi djevojčicu, a njenog prijatelja su otjerali.

Navodno su ga mladići prisilili da napusti mjesto gdje su se verbalno sukobili i nasrnuli na maloljetnicu, a jedan od njih mu je oduzeo mobilni telefon kada je pokušao da pozove policiju.

Tinejdžer je, prema informacijama iz istrage, u obližnjoj ulici uspio da zaustavi jedan automobil i sa vozačevog telefona alarmira policiju koja je odmah upućena na teren.

Prema nekim informacijama, nakon što su iz dvorišta škole otjerali njenog druga, jedan od dvojice mladića počeo je da je ljubi i dodiruje po tijelu, ali je ubrzo stigla policija koja je mladiće uhapsila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije