Hronika

Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat

Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat
Foto: Ilustracija | Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Staniše Glavendekića (41) iz Prnjavora, a koja ga tereti da je u tom gradu nožem u vrat dva puta ubo svoju suprugu D.G, te je na taj način pokušao ubiti.

U optužnici se, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", navodi da se to dogodilo 17. decembra prošle godine, u 15.25 časova, u ugostiteljskom objektu u Ulici svetog Save u Prnjavoru.

"Prethodno je svoju suprugu D.G, sa kojom ne živi od maja 2020. godine, sreo u centru Prnjavora i pozvao je na piće u taj ugostiteljski objekat, što ona prvo nije prihvatila, govoreći mu da ide kod stomatologa, nakon čega ju je ponovo više puta pozivao na piće", ističe se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Dodaje se da je D.G. potom poziv prihvatila, te došla u ugostiteljski objekat i sjela za sto za kojim je sjedio Glavendekić.

"On je potom, za vrijeme razgovora sa njom, naglo ustao od stola, te pod bitnim uticajem bolesti zavisnosti uzrokovane alkoholom, sa koncentracijom alkohola u organizmu između 1,90 g/kg i 2,19 g/kg, sa umišljajem pokušao da je ubije, na način da je iz džepa izvadio nož sa oštricom dužine sječiva od 20 cm", ističe se u optužnici.

Dodaje se da je prišao supruzi dok je sjedila, te joj nožem zadao dva uboda u zadnju stranu vrata.

"Usljed toga je D.G. zadobila dvije ubodne rane na zadnjoj strani vrata, nakon čega su im pritrčali Ž.M. i N.B, koji su sjedili za susjednim stolom, uhvatili Glavendekića za ruku i oborili, te zadržali do dolaska policajaca", dodaje se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije