Hronika

Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat

Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat
Foto: Ilustracija | Prnjavorčanin optužen da je suprugu u kafani ubo nožem u vrat
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Staniše Glavendekića (41) iz Prnjavora, a koja ga tereti da je u tom gradu nožem u vrat dva puta ubo svoju suprugu D.G, te je na taj način pokušao ubiti.

U optužnici se, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", navodi da se to dogodilo 17. decembra prošle godine, u 15.25 časova, u ugostiteljskom objektu u Ulici svetog Save u Prnjavoru.

"Prethodno je svoju suprugu D.G, sa kojom ne živi od maja 2020. godine, sreo u centru Prnjavora i pozvao je na piće u taj ugostiteljski objekat, što ona prvo nije prihvatila, govoreći mu da ide kod stomatologa, nakon čega ju je ponovo više puta pozivao na piće", ističe se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Dodaje se da je D.G. potom poziv prihvatila, te došla u ugostiteljski objekat i sjela za sto za kojim je sjedio Glavendekić.

"On je potom, za vrijeme razgovora sa njom, naglo ustao od stola, te pod bitnim uticajem bolesti zavisnosti uzrokovane alkoholom, sa koncentracijom alkohola u organizmu između 1,90 g/kg i 2,19 g/kg, sa umišljajem pokušao da je ubije, na način da je iz džepa izvadio nož sa oštricom dužine sječiva od 20 cm", ističe se u optužnici.

Dodaje se da je prišao supruzi dok je sjedila, te joj nožem zadao dva uboda u zadnju stranu vrata.

"Usljed toga je D.G. zadobila dvije ubodne rane na zadnjoj strani vrata, nakon čega su im pritrčali Ž.M. i N.B, koji su sjedili za susjednim stolom, uhvatili Glavendekića za ruku i oborili, te zadržali do dolaska policajaca", dodaje se u optužnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije