Hronika

Prnjavorčanin optužen za pokušaj ubistva narodnog poslanika

Prnjavorčanin optužen za pokušaj ubistva narodnog poslanika
Foto: Arhiva | Prnjavorčanin optužen za pokušaj ubistva narodnog poslanika
Ljiljana Radić

PRNJAVOR - Petar Stanić iz Prnjavora optužen je za pokušaj ubistva Miladina Stanića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Protiv Petra Stanića iz mjesta Kremna, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. KZ RS i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. KZ RS.

"OsumnjičenIje dana 31.07.2021.godine, oko 16,55.časova, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, upotrebom vatrenog oružja pištolja CZ kalibra 7,62mm, pucao u oštećnog Stanić Miladina, u namjeri da istog liši života. Tom prilikom oštećeni je zadobio laku tjelesnu povredu", navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je osumnjičeni neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje za koje suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji,  nije imao oružni listi ni dozvolu za držanje oružja, te je u svojoj kući neovlašteno držao minsko-eksplozivna sredstva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije