Hronika

Prodavao stolnjake pa varao građane za novac

Prodavao stolnjake pa varao građane za novac
Foto: Pikist / Ilustracija | Prodavao stolnjake pa varao građane za novac
Ljiljana Radić

GRADIŠKA - Andrijano F. iz Gradiške osumnjičen je da je varao građane kojima se predstavljao kao prodavač stolnjaka te im uzimao novac.

Naime, njega je identifikovala policija u četvrtak i sumnjiči se za krivično djelo prevara.

On je uhapšen nakon prijave oštećenog koji je u policijskoj stanici Laktaši, rekao da mu je nepoznat muškarac došao u kuću te rekao da prodaje stolnjake.

"Muškarac mu je rekao da je poznavao i njegovu pokojnu suprugu te ga je oštećeni pustio u kuću. Iskusni prevarant prevario ga je i uzeo određenu količinu novca i šteta nije poznata jer je bila tu  i činija u kojoj je oštećeni držao novac i sitni i krupniji te nije znao koliko je tačno bilo", rekao je izvor "Nezavisnih".

Istragom je policija došla do informacija koje ga sumnjiče i za još jednu prevaru početkom godine kada se takođe jednoj ženi predstavio kao prodavac stolnjaka i prevario je za novac.

"Takođe, A.F. se sumnjiči da je u januru tekuće godine, na području opštine Laktaši, počinilo još jedno krivično djelo prevare, na način da je prodavalo stolnjake, a potom od oštećenog uzeo novac od 200 evra za jedan stolnjak, ne vrativši kusur", navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Oni su dodali da je u petak osumnjičeni bio u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi.

"O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", dodaju iz polocije.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije