Hronika

Produžen pritvor Daliboru Jovičeviću optuženom za ubistvo oca

Produžen pritvor Daliboru Jovičeviću optuženom za ubistvo oca
Foto: Ilustracija | Produžen pritvor Daliboru Jovičeviću optuženom za ubistvo oca

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Daliboru Jovičeviću (33), optuženom da je u februaru ove godine u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način ubio oca Slavka.

Po prijedlogu Tužilaštva distrikta pritvor je optuženom produžen za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a zbog opasnosti od njegovog bjekstva.

Tužilaštvo distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara u mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića kojem je automatskom puškom zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

On je optužen i zbog neovlaštenog držanja automatske puške marke M70, koju je koristio za izvršenje ubistva, a kasnije zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom. Šest mjeseci poslije, 11. avgusta, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Jovičevića i dostavilo je Osnovnom sudu, pred kojim je prošle sedmice započelo suđenje i u ovom slučaju. 

Optuženi Jovičević bio je u bjekstvu više od dvije sedmice, a uhapšen je na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije