Hronika

Produžen pritvor Slaviši Juroševiću

Produžen pritvor Slaviši Juroševiću
Foto: Ilustracija | Produžen pritvor Slaviši Juroševiću

ISTOČNO SARAJEVO - Slaviši Juroševiću iz Milića, optuženom za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor.

Nakon potvrđivanja optužnice, pritvor mu je produžen zbog bojazni od bjekstva, a prema ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude.

Prema optužnici, Juroševića terete da je Vasiljevića pokušao ubiti 2. juna 2019. godine, oko 0.05 časova, zajedno i po dogovoru sa Miljanom Milićem, Stefanom Radovanovićem, Stevanom Garićem, Nebojšom Petkovićem, Milutinom Kandićem, Goranom Čalmićem i Nebojšom Ozimkovićem. Oni su ga sačekali na parkingu ispred dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Šekovićima gdje su ga brutalno pretukli.

Navodi se da je Milić prvi prišao Vasiljeviću kada je on došao na pomenuti parking te je i iz jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu. Udareni je pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno tuku. Milić ga je udarao metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama.

Kako se navodi u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao je Jurošević, zajedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, pa su Vasiljevića počeli udarati nogama po tijelu.

Napadaće su u brutalnom premlaćivanju spriječili S.D., S.Ž., V.P. i P.R., koji su izašli iz parohijskog doma i krenuli prema njima.

Jurošević je, ugledavši te ljude, zajedno sa Petkovićem, Kandićem i Čalmićem otrčao prema parku iz kojeg su prethodno došli, i dalje u pravcu lokalne banke. Milić, Radovanović i Garić dotrčali do golfa, čiji je motor bio startovan, brzo sjeli u njega i Garić ih je velikom brzinom odvezao u pravcu Vlasenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije