Hronika

Profesor iz Tuzle koji je brutalno pretukao kolegice predat Tužilaštvu TK

Profesor iz Tuzle koji je brutalno pretukao kolegice predat Tužilaštvu TK
Foto: N.N. | Profesor iz Tuzle koji je brutalno pretukao kolegice predat Tužilaštvu TK

TUZLA - Profesor engleskog jezika u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" u Tuzli Fuad Isabegović koji je prekjuče čekićem brutalno pretukao dvije kolegice predat je u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje će predložiti određivanje pritvora, potvrđeno je za Klix.ba.

Kao što je već poznato, Isabegović je u srijedu brutalno pretukao direktoricu Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić, a kao motiv za ovaj čin navedena je njegova suspenzija s radnog mjesta profesora engleskog jezika.

Inače, to nije bio prvi put da se protiv Isabegovića vodi disciplinski postupak, a na osnovu prijava učenika, roditelja i nastavnog osoblja.

U prijavama su navođena njegova neadekvatna ponašanja prema ostalima.

Prema nezvaničnim informacijama, Isabegović je znao zaključavati učenike u učionicama, verbalno ih napadati, ali i ispravljati ocjene.

Kako je portal Klix.ba objavio, nakon što je saznao da mu je pripremljena suspenzija, Isabegović je prvo ušao u kancelariju direktorice Mujkanović kojoj je čekićem, takozvanom "macolom" za razbijanje betona, zadao udarce u glavu.

Zatim je na hodniku zatekao pedagogicu Ćosićkić koju je nakon što joj je zadao brutalne udarce istim čekićem u glavu oborio na pod te nogama udarao po cijelom tijelu.

Nakon brutalnog čina žrtve su prevezene u Univerziteski klinički centar u Tuzli gdje su podvrgnute operativnim zahvatima. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove, one se i dalje nalaze u Klinici za neurohirurgiju i u stabilnom su stanju.

Isabegović je nekoliko trenutaka nakon napada uhapšen te je nad njim izvršena kriminalistička obrada u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nakon što je predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona počelo je ispitivanje, a postupajući tužilac predložiće mjeru određivanja jednomjesečnog pritvora.

Njemu će na teret najvjerovatnije biti stavljeno krivično djelo pokušaja ubistva.

Kako je potvrđeno, zbog psihičkih problema Isabegović je ranije prolazio kroz tretmane u Klinici za psihijatriju u Tuzli.

(NN/klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije