Hronika

Profesor osumnjičen za uznemiravanje učenica

Profesor osumnjičen za uznemiravanje učenica
Foto: ninocare/Pixabay | Profesor osumnjičen za uznemiravanje učenica

SARAJEVO - Profesor iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je uznemiravao maloljetne učenice, a kako federalni mediji prenose u pitanju je priofesor srednje škole osumnjičen da je učenicama slao poruke neprimjerenog sadržaja.

Kako je saopšteno iz Federalne uprave policije, sa Tužilaštvom BiH preduzeli su aktivnosti u okviru predmeta koji se odnosi na neprimjereno ponašanje prosvjetnog radnika i uznemiravanje učenica.

"Aktivnosti su preduzete u okviru predmeta koji se odnosi na krivično djelo iz člana 29 Zakona o ravnopravnosti polova, a odnosi se na neprimjereno ponašanje i uznemiravanje učenica od strane prosvjetnog radnika", navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, jedna osoba je u ovom slučaju uhapšena i u skladu s naredbom Suda BiH izvršeno je izuzimanje određene dokumentacije i elektronskih uređaja radi prikupljanja dokaza.

Uhapšena osoba biće predata postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

"Zbog zaštite identiteta i integriteta oštećenih koje su maloljetne osobe, postupajuće institucije nisu u mogućnosti dati više informacija ili detalja", navedeno je u saopštenju FUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije