Hronika

Proglašen Dan žalosti u Tuzli

Proglašen Dan žalosti u Tuzli
Foto: Nedžad Uglješa / Facebook (Ilustracija) | Proglašen Dan žalosti u Tuzli

TUZLA - Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle, donio je odluku da se četvrtak 23. maj proglasi Danom žalosti na području ovog grada povodom ubistva Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č.(2).

"Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Takođe, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima", navodi se u saopštenju Grada Tuzla.

Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima tragično stradalih sugrađana.

Podsjećamo, istražioci još sklapaju kockice o svirepom ubistvu Amele Čičkušić i njenih dvoje djece za koje se sumnja da ih je usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga koji je potom izvršio samoubistvo.

Inače, ovaj gnusan zločin je duboko potresao Tuzlu, ali i istražioce koji su tijela žene, djevojčice starosti dvije i dječaka od devet godina pronašli u ponedjeljak u stanu dok su istraživali slučaj samoubistva muškarca koji je u nedjelju naveče skočio sa zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije