Hronika

Došao prijaviti prijetnju, na autu imao "kašikaru"

Došao prijaviti prijetnju, na autu imao "kašikaru"
Došao prijaviti prijetnju, na autu imao "kašikaru"

BANJALUKA - U momentima dok je rukovodstvo CJB Banjaluka prezentovalo rezultate rada u proteklom mjesecu, nekoliko desetina metara dalje, na parkingu iza policijske zgrade, njihove kolege su otklanjale "kašikaru" koju je na svom vozilu slučajno dovezao vozač škode.

Riječ je o jednom imućnijem Banjalučaninu, koji je prethodno na svom autu pronašao ceduljicu na kojoj mu je prijećeno riječima da mu je ovo "posljednje upozorenje" i odlučio je da sve prijavi policiji.

"Kada je stigao u zgradu CJB Banjaluka, ispričao je inspektorima zbog čega je došao. Potom su zajedno otišli do njegove škode kako bi im pokazao gdje je ceduljicu našao. Utom su inspektori primijetili da se pored brisača, na prostoru između prednje šajbe i poklopca motora škoda oktavije, nalazi skrivena bomba", otkriva izvor "Nezavisnih".

Tako se ispostavilo da je vozač, koji je prijeteću poruku pronašao u Ulici Jovana Dučića, dovezao crnu bombu M75, za koju nije ni znao da je na vozilu, što znači da je tu ubojitu spravu provozao kroz grad.

Policajci su nakon što su pronašli bombu blokirali Ulicu vojvode Momčila, te je bezbjedno uklonili. Pokrenuta je i istraga.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da je izvršen uviđaj, te da je o svemu obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem je u toku", uvjerava Markanovićeva.

Zanimljivo je da je bomba uklanjana baš u momentima dok je Željko Spasojević, načelnik CJB Banjaluka, sa saradnicima prezentovao rezultate njihovog rada u novembru, a osvrnuo se i na prve dvije sedmice ovog mjeseca.

Spasojević je ocijenio da je u tom periodu efikasnom reakcijom policije u kratkom roku rasvijetljeno devet ozbiljnijih krivičnih djela, uključujući, između ostalog, po jedno ubistvo, pokušaj ubistva, te iznudu, kao i nekoliko teških krađa i razbojništava.

Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije, rekao je da su u novembru izvršena 343 krivična djela. Miloš Brkić, načelnik Sektora policije, kazao je da je u novembru zabilježeno 130 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje nego u istom mjesecu prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije