Hronika

Pronađena droga, šest lica uhapšeno tokom vikenda u Banjaluci

Pronađena droga, šest lica uhapšeno tokom vikenda u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Pronađena droga, šest lica uhapšeno tokom vikenda u Banjaluci

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka na području grada Banjaluka su od petka do nedjelje uspješno obezbjedili dvadeset četiri javna okupljanja tj. kulturno sportske manifestacije, na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira kao ni izvršenje krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost.

Šest lica je lišeno slobode i ispitano na okolnosti posjedovanja opojne droge (marihuane, spid, ekstazi), tri lica su lišena slobode na osnovu raspisanih potraga, a šest lica je lišeno slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzeli su i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Takođe, policijski službenici su na području Policijske uprave Banjaluka, izvršili uviđaj u ukupno četrdeset sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše, a tri lica teže povrede.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovorim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time  spriječe moguće posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije