Hronika

Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu
Foto: PU Brod | Pronađena i oduzeta veća količina oružja u Brodu

BROD - Policijski službenici Policijske stanice Brod, juče su na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice Ž.B. (1965) iz Broda, prilikom čega su pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije.

Kako se navodi u saopštenju pronađene su dvije automatske puške, jedna poluautomatska puška, jedan puškomitraljez, tri lovačke šuške, dva biber spreja, 2.068 komada različite municije, sedamanest komada detonatrskih kapsli i 3,25 m sporogorećeg štapina.

Prethodnog dana u večernjim časovima, prijavljeno je da je lice Ž.B, u alkoholisanom stanju svojoj supruzi upućivalo prijetnje po život. Policijski službenici su odmah postupili po navedenom te potvrdili navode prijave, nakon čega su navedeno lice lišili slobode. Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod lica Ž.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,63 g/kg. U vezi navedenog su obaviješteni i radnici Centra za socijalni rad u Brodu.

Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici" i krivičnom djelu "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija".                                                                                                     

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije